КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ

ІМ. А. С. МАКАРЕНКА

Кухар, кондитер

2015/11/24

Щоб стати гарним кухарем та кондитером треба багато знати, багато чому вчитися. Кулінарні секрети - не таблиця множення, їх визубрити не можна. Потрібно вміти відмінно приготувати різні страви.

Багато кому здається, що ця професія – неважка, вивчати в ній нічого: звари, підсмаж, спечи, подай - чи велика наука? Виявляється велика. І чим більше вивчаємо технологію, придивляємося на практиці до роботи кулінарів, тим ясніше розуміємо, що бути кухарем та кондитером нелегко, але захоплююче і відповідально. Це тому, що немає такого місця, де люди не користувалися б їх послугами. Від нашої роботи залежить праця, відпочинок, навчання, здоров'я мільйонів людей.

Щодня більше сімдесяти відсотків позитивних емоцій людина одержує під час їжі. Тому з упевненістю можна сказати, що кулінарне мистецтво - має попит у всіх народів планети. Люди протягом всього свого життя три рази на добу віддають себе у владу представників однієї з самих стародавніх професій на землі - кулінарної.

На перший погляд нічого мудрованого в кулінарній професії немає. Адже в кожній сім'ї щодня готують обід. Проте, вивчивши історію їх мистецтва, починаєш розуміти, що приготування їжі, створення неповторних тістечок та тортів - це справжня наука. Мистецтво кухаря та кондитера завжди нас дивує, дивлячись, як працює кондитер та кухар, ми не бачимо нічого особливого. Але все ж таки, як з хаосу продуктів виникають такі вироби, від яких неможливо, відірвати очей?!!!

На стіл страву та кондитерські вироби необхідно подати красиво, тому кожний кулінар - трохи художник, чудово відчуває колірне поєднання. Готова страва - завжди унікальний, неповторний натюрморт. Якщо у майбутнього кухаря-кондитера є всі необхідні природні дані, зараз достатньо просто знайти заклад, де навчають кулінарним спеціальностям. Одним з таких закладів є наш КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ ІМ. А. С. МАКАРЕНКА